Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Συνέλαβαν τον πρωθυπουργό

Πολιτικός, με το όνομα Μπους, συνελήφθη χθες και κρατείται από την αστυνομία των Νήσων Κέιμαν, γνωστών και ως «ο φορολογικός παράδεισος της Καραϊβικής». Δεν πρόκειται ωστόσο για κάποιον γόνο της...


γνωστής αμερικανικής οικογένειας, αλλά για τον πρωθυπουργό των Κέιμαν και βετεράνο πολιτικό, Μακ Κίβα Μπους. Σε μια περίεργη υπόθεση, ο κ. Μπους κατηγορείται από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος για κατάχρηση κυβερνητικής πιστωτικής κάρτας και κατάχρηση εξουσίας σε υπόθεση παράνομης εισαγωγής κρητικών υλών στη χώρα.

Ο πρωθυπουργός των Κέιμαν –τα οποία αποτελούν βρετανική κτήση- εκλέχθηκε το 2009. Εκτός από πρωθυπουργός είναι ακόμη υπουργός Οικονομικών, Τουρισμού και Ανάπτυξης, ενώ παράλληλα είναι ο αρχαιότερος ενεργός πολιτικός καθώς εκλέγεται στην τοπική βουλή από το 1984! Οι νήσοι Κέιμαν είναι το πιο γνωστό υπεράκτιο επιχειρηματικό κέντρο, με το πλέον ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς. Ο αριθμός των επιχειρήσεων που έχουν έδρα τα Κέιμαν είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των κατοίκων τους που δεν υπερβαίνουν τις 50 χιλιάδες.